keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Norja ja Ruotsi ottivat Tanskan tuulisähköt

Suomessa on hiljattain ehdotettu rakennettavaksi tuulivoimaa niin paljon, ettemme pystyisi sähköä itse käyttämään. Tällainen tilanne on toisinaan jo Tanskassa. Esimerkiksi heikkotasoisissa tuulivoimajulkaisuissa on jälleen juhlittu tuulisten päivien sähköntuotantoa Tanskassa (EcoWatch).

Julkaisussa mainittuna esimerkkipäivänä 22.2.2017 Tanskassa tuuli hyvin ja sähköä riitti reilusti vientiin asti, mutta samaan aikaan sähköä tuotettiin huomattava määrä myös hiiltä ja fossiilisia polttamalla (vihreä käyrä):
Hyvätuulinen päivä 22.2.2017 (Elstatistik)

Kun katsomme saman päivän sähkön vientitilastoa kartasta niin käy ilmi, että Tanska vei sähköä Norjan suuntaan noin 33,154 GWh ja Ruotsiin 13,516 GWh verran eli noin puolet koko päivän tuotannosta:

Tanska dumppasi 22.2.2017 Norjaan 33,2 GWh ja Ruotsiin 13,5 sähköä (Nordpool)

Tuulisena päivänä Tanskan täytyy toivoa että muut ovat valmiita ottamaan ylituotannon vastaan. Tanskan kannalta onneksi Ruotsi ja Norja tuottavat yhteensä kymmenen kertaa enemmän sähköä kuin Tanska.

Tanska on sähkönkäyttäjänä lilliputti eikä sen pieni tuulivoimalla tuotettu sähkömäärä heiluta pohjoismaiden sähkömarkkinoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti