torstai 21. tammikuuta 2016

Ikealle tukipuisto Suomeen

Suomen tuulivoiman tukijärjestelmä saa aikaan tragikoomisia tapahtumia. Verosuunnittelustaan tunnettu Ikea (Helsingin Sanomat 17.1.2015) tulee mukaan Suomen tuulivoiman anteliaille tuulivoimamarkkinoille (Helsingin Sanomat 21.1.2016).

Kyseessä on siis Kemin Ajoksen tuulivoima-alue, joka on vihitty käyttöön vuonna 2009 (Wikipedia:Innopower, Kuva 1) eli voimalat ovat vain reilun kuusi vuotta vanhoja. Nyt näin uudet voimalat puretaan, jotta uudet voimalat pääsevät valtion anteliaan syöttötariffijärjestelmän piiriin.

Kuva 1:  Kemin Ajos / Innopower (Wikipedia:Innopower)

Ikea saa Suomeen oman tukipuiston.

Linkki tähän uutiseen: http://bit.ly/1RB8kTr

1 kommentti:

  1. Ajoksen kymmenestä purettavasta myllystä viisi (ns. Ajos II) on jo ennestään syöttötariffin piirissä. Ajos II on saanut tariffitukipäätöksen v. 2012. Tariffituotantotukea se on saanut yhteensä 7 700 000 euroa. Ajoksen yhdestoista mylly on Haminan Energian, joka on myöskin jo hakenut rakennusluvan uudelle myllylle. Rakennusluvan myyntiaikeista ei ole tietoa. Ikealle myytävät rakennusluvat tuskin jäävät kolmeentoista, koska Ajoksen yleiskaava mahdollistaa yhteensä 29 myllyn rakentamisen. Tuulivoiman tuotantoalueeksi Ajos on aika erikoinen paikka : Pohjois-Suomen tärkeimmän sataman laivaväylän molemmin puolin 500 m päässä Perämeren kansallispuistosta.

    VastaaPoista