lauantai 6. toukokuuta 2017

Maailman tuulivelka räjähti käsiin

Tuulivoimateollisuudelle globaalisti luvattujen tukien määrä on räjähtänyt käsiin. Vuoteen 2015 mennessä tukisitoumusten yhteenlaskettu määrä eli tuulivelka on noussut noin 500 miljardiin euroon (BP). Muutos on tapahtunut noin kymmenessä vuodessa eli joka vuosi on otettu 50 miljardia lisää tuulivelkaa.

Data (BP), oletuksena 50 €/MWh tuki joka kestää 12 vuotta

Tuulivoimaturbiinivalmistajien ja samalla koko tuulivoima-alan ongelma on se, että he ovat jo saaneet oman osuutensa luvatuista 500 miljardin tuista, vaikka valtiot ovat vasta makseneet tuulivelasta pienen osan.

Koko tuulivoima-alan tuleva liiketoiminta riippuu siitä kuinka paljon lisää tukia luvataan. Jotta ala pysyisi nykyisellä tasolla, pitäisi tukia luvata noin 50 miljardia joka vuosi lisää.

Sähköntuotannon kannalta ongelma on se, että tuulivoimalat alkavat vanhentua ja tukijakson päätyttyä vanhat voimalat saattavat päätyä kilpailukyvyttöminä purkuun. Sähköntuotanto siis laskee mikäli uutta tuulivelkaa ei oteta jatkuvasti. Uuden tuulivelan määrä näkyy maittain uuden kapasiteetin rakentamisessa (GWEC).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti