keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Hallitus petti täydellisesti hallitusohjelmansa - tuulitukea ei leikattu vaan uutta valmistellaan

Suomen hallitus on pettämässä oman hallitusohjelmansa: tuulivoiman kohtuuttomien yritystukien leikkauksia ei toteuteta käytännössä lainkaan. Hallitusohjelmassa Sipilän hallitus kertoi leikkaavansa tuulivoiman yritystukia 20% mutta leikkaus on jäämässä alle kahteen prosenttiin.

Energiaviraston laskurin mukaan toteuttamatta jäävä kiintiö on vain 47 MVA (Energiavirasto) kun hallitusohjelmassa leikattavaksi luvattiin 500 MVA. Yhteensä kiintiön koko on 2500 MVA eli nyt leikkauksen tasoksi näyttää jäävän alle kaksi prosenttia (Laskutoimitus).

Tuulivoimatuki maksaa arvioiden mukaan miljardeja euroja lisää (Kauppalehti) ja esimerkiksi pelkästään 11.1.2017 vuorokauden aikana tuulivoimatuki nielee yli 1,6 miljoonaa euroa veronmaksajien rahoja eli lähes 60 lastentarhanopettajan vuosipalkan verran.

Sen sijaan että hallitus leikkaisi tuulivoiman kohtuuttoman anteliaita tukia, se valmistelee uutta tuulivoiman syöttötariffia (TVKY), jonka kustannukset saattavat nousta lähes miljardiin euroon (TVKY). Miljoonia tukieuroja vuotaa jo nyt ulkomaisille pankkitileille ja tilanne pahenee vuosi vuodelta (TVKY).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti