keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Kai Mykkäsellä kytkyt tuulivoima-alaan

Ministeri Kai Mykkäsellä on kytkyjä tuulivoima-alaan. Mykkänen ilmoittaa saaneensa vaaliavustusta Suomen suurimman tuulivoimayhtiö Tuuliwatin pääedunsaajiin kuuluvalta Mika Anttoselta:


Tuen saamisen jälkeen Mykkänen on aktiivisesti ollut mukana teollisissa lobbaustilaisuuksissa. Esimerkkinä Mykkänen on ollut esiintymässä tilaisuudessa, jossa edunsaaja Mika Anttosen lisäksi tuulivoimayhdistyksen lobbari Anni Mikkonen on ollut esiintyjänä. Näiden tilaisuuksien tarkoitus on ajaa tuulivoima-alan taloudellisia etuja Suomessa.

Mykkänen nousi ministeriksi kesällä 2016 (Kaleva) ja muutamaa kuukautta myöhemmin hallitus vastoin omaa ohjelmaansa ei ole toteuttanut tuulivoiman leikkauksia vaan on luomassa uutta tukijärjestelmää tuulivoimalle (TVKY).

Mykkäsen vaalirahailmoitus löytyy tarkemmin täältä.

Mykkänen toimi katastrofaalisen syöttötariffin valmistelleessa Jyrki Kataisen hallituksessa työ- ja elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen erityisavustajana.

1 kommentti:

  1. Mykkänen ja Anttonen ovat hyviä ystäviä ja Anttonen tukee Mykkästä ja Mykkänen vie läpi niitä asioita, joita Anttonen haluaa. Tuulituki ei tule loppumaan Suomesta. Anttoselle ollaan tekemässä monia muitakin palveluksia.

    Suomessa ajetaan sukulaisten asioita, mutta vielä yleisemmin kavereiden asioita, mutta siitä on vaikeampi jäädä kiinni.

    Mykkänen ja Anttonen ovat olleet lukuisissa samoissa tilaisuuksissa, jonka näkee osanottajaluetteloista.

    VastaaPoista